Bygherrerådgivning til et nyt stadion i Aarhus sendes i udbud

Aarhus skal have et nyt, banebrydende og smukt stadion, står der i hensigtserklæringen for projekt Kongelunden. Nu skal der findes en bygherrerådgiver, der kan hjælpe med at gøre hensigter til virkelighed.

”Kongelunden er et kæmpe projekt, som både skal udvikle landets største storbynære rekreative område og samtidig få skabt et nyt topmoderne stadion til byen. Det er en lang proces med mange skridt. Nu tager vi endnu et på vejen og glæder os til at få en dygtig bygherrerådgiver med ombord til at få det store byggeprojekt sikkert i mål”, siger konstitueret projektdirektør Alvaro Arriagada.

Erfaring og bæredygtighed søges

Det drejer sig om en traditionel bygherrerådgivningsfunktion, der skal varetage planlægning, organisering og styring af det samlede projekt i forhold til tidsplan, økonomi og kvalitet. Der stilles desuden krav om at bygherrerådgiveren har specialkompetencer, -viden og erfaring med at udvikle og opføre et stadion- og sportsanlæg i tilsvarende skala. Derudover er der et stort fokus på bæredygtighed både i forhold til byggematerialer, energi, fossilfri byggeplads og i den videre drift.

Leverandørfelt snævres ind

Udbuddet er et såkaldt ’begrænset udbud med prækvalifikation’, hvor valget af leverandør foregår i to etaper. Først findes der interesserede tilbudsgivere, og derefter udvælges fem leverandører til at byde på opgaven.

Ansøgningsfristen for at melde sig på banen som interesseret bygherrerådgiver er 27. januar kl. 12.

Læs mere om udbuddet her 

Fakta

Kongelunden i Aarhus er et område på ca. 200 hektar, der strækker sig fra Tivoli Friheden i nord til Den Uendelige Bro i syd. Visionen er, med respekt for områdets historie og unikke natur, at gøre Kongelunden til et samlingspunkt for alle aarhusianere og byens gæster. Samtidig skal der opføres et helt nyt, banebrydende stadion, hvor publikum kan få en endnu bedre og mere intim fodboldoplevelse.  

Til at realisere Vision Kongelunden har Aarhus fået tilsagn om en donation fra Salling Fondene og Lind Invest på 500 millioner kroner. Aarhus Kommune har også afsat 250 mio. kr. til projektet.

Udbuddet af bygherrerådgivning for stadion og næromgivelser er et EU-udbud, der håndteres via platformen ETHICS.

Konkurrenceudbud af stadionprojektet forventes udbudt i 3. kvartal 2021.