Kaffe, skattejagt og historisk tur i Kongelunden i efterårsferien

Mange aarhusianere kender Kongelunden som byens grønne hjerte, hvor man kan nyde det gode liv under åben himmel. Men hvordan så området ud i børnehøjde for 100 år siden, og hvad er dit eget bedste barndomsminde fra stedet? Hvor kan man se kunst i Kongelunden – og hvor ligger der en skat begravet? Hvad ønsker du for udviklingen af området, og hvad siger du til en kop gratis gourmetkaffe eller kakao for en snak?

I løbet af efterårsferien i uge 42 er der planlagt en række aktiviteter i og om Kongelunden med fokus på fællesskaber, og hvor alle er velkomne til at deltage:

Mandag den 18. oktober kl. 10.00-16.30: Kaffe i Kongelunden

Medarbejdere fra Kongelundens Sekretariat står klar med gratis gourmetkaffe og varm kakao for en snak om dine ønsker til fremtidens fællesskaber i Kongelunden på følgende steder og tider:

10.00-11.30: Bålhytten ved Kalvehaven i Havreballe Skov

12.30-14.00: Mindeparken ved kiosken

15.00-16.30: Højen i Observatorieparken

Tirsdag den 19. oktober kl. 13.00-16.00 på RAMPEN Trin 1 i DOKK1: Vis os dit fotoalbum

Tirsdag i efterårsferien samler Stadsarkivet billeder ind af fællesskaber i Kongelunden – eksempelvis af klasseture i Mindeparken, aftener på Ole Rømer Observatoriet eller glade dage i Friheden. Lån os dine billeder og din historie – de behøver ikke være gamle. Så scanner Stadsarkivet dem ind til dets arkiv.

En medarbejder fra Kongelundens Sekretariat svarer samtidig på spørgsmål om udviklingen af området.

Tirsdag den 19. oktober kl. 13.00 og resten af efterårsferien i PULTERKAMMERET i børnebiblioteket på DOKK1: Tag et foto af dig selv anno 1925

Børn kan tage et sjovt foto af dem selv ved at stikke hovedet gennem hullet i vores fotovæg, så de ligner børn fra 1925 på vej i Kongelunden i deres stiveste puds.

Fredag den 22. oktober kl. 11.00-15.00: Skattejagt i Kongelunden

AGF og Kongelunden inviterer alle børn og deres familier på skattejagt. Ruten er på cirka 2 kilometer, og du skal undervejs løse sjove opgaver ved syv poster. Skattejagten starter ved Stadionsøerne, hvor du ved første post mellem kl. 11.00 og 15.00 kan få udleveret et rutekort af en medarbejder fra Kongelundens Sekretariat. Du bestemmer selv starttidspunkt inden for dette tidsrum.

Hele ugen: Streetart i Kongelunden

Efterårsferien er sidste chance nogensinde for at se de kæmpestore og fascinerende værker, som seks street art-kunstnere har malet til Aarhus Street Art Festival 2021, der efter at have stået på promenaden på Aarhus Ø i festugen flyttede videre fra vandkanten til skovbrynet.

Hele ugen: Børnenes Aarhushistorie: Gåtur i Kongelunden anno 1925

Tag telefonen i hånden og kom med på en tidsrejse i Aarhus’ historie. Denne gang går ruten gennem Kongelunden den 5. juli 1925, hvor der blandt andet er åbning af Mindeparken. Det hele sker i app’en Opdag Aarhus – hvor du kan søge på ruten Kongelunden i Børnenes Aarhushistorie med i alt 11 nedslag og historiske fortællinger på en cirka 3,5 km lang gårute.