A. Enggaard valgt som hovedentreprenør på nyt stadion i Aarhus

Fem af de største og mest velkvalificerede entreprenørvirksomheder her-hjemme blev i april prækvalificeret til at give tilbud på hovedentreprisen på Nyt Stadion i Aarhus. Efter indledende møder valgte fire af virksomhederne at afgive tilbud på opgaven, og i dag blev det offentliggjort, at det bliver A. Enggaard A/S, som skal føre bygge- og anlægsarbejdet i mål.

”Det nye fodboldstadion bliver opført i et partneringsamarbejde. Derfor er det en vigtig milepæl at nå, at vi nu får hovedentreprenøren med på holdet, og vi er meget tilfredse med, at valget er faldet på A. Enggaard”, siger Hardy Pedersen, der er projektdirektør for Kongelunden.

Det er hovedentreprenøren, der står for den samlede udførsel af byggepro-jektet, hvilket både vil sige nedrivning af det eksisterende stadion og opførelse af et nyt på den ikoniske placering for enden af Stadion Allé i Aarhus. Opgaven bliver ikke mindre spændende af, at AGF skal afvikle sine superligakampe på banen i hele sæsonen 2024, mens nedrivningen af hovedbygning m.m. er i gang.

”Formålet med partneringmodellen er i et åbent samarbejde mellem bygherre, totalrådgiver og hovedentreprenør at skabe og realisere det bedst mulige projekt inden for de økonomiske rammer og til tiden. Der bliver med andre ord brug for et hold og samarbejde i superligaen, og det er jeg overbevist om, at vi får med A. Enggaard som hovedentreprenør og Zaha Hadid og SWECO som totalrådgiver på projektet,” understreger Hardy Pedersen. Andre vigtige medspillere er AGF som bruger og Rambøll som bygherrerådgiver.

Det nye stadion har et samlet budget på 650 millioner kroner.