Kongelunden søger en kommunikationskonsulent med et skarpslebent tastatur og digitale talenter

Det er især de digitale kanaler, du kommer til at kommunikere på, så dér skal du gebærde dig hjemmevant. Stillingen er alsidig. Den ene dag skal du tænke visionære kommunikationsstrategiske tanker, og den næste skal du poste Instagram Stories og rode med webtekster i Umbraco.

Hvad er Kongelunden?
Kongelunden i Aarhus er Danmarks største storbynære rekreative område. Visionen for det store byudviklingsprojekt er, at Kongelunden skal være et samlingspunkt med plads til både ro og fordybelse under trækronerne og jubel og fadøl på et helt nyt stadion.

Kongelunden skal være et sted for alle aarhusianere og byens gæster. Det er her, børnene skal prøve kræfter med klatrestativet og den vilde rutsjebane. Det er her, vi skal mødes til en rolig gåtur i den smukke natur. Det er her, vi skal få et sug i maven, når byens mange dygtige sportsfolk præsterer. Det er her, vi skal fordybe os i historien bag de smukke bygninger og skønne, grønne områder, der udgør byens grønne hjerte.

Til at realisere projektet har Aarhus fået tilsagn om en donation fra Salling Fondene og Lind Invest på 500 mio. kr., og derudover har Aarhus Kommune afsat 250 mio. kr.

Hvad går jobbet ud på?
Som kommunikationskonsulent får du den bredspektrede opgave at kommunikere om projektet og dets fremdrift, så kendskabet til Kongelunden øges. Du skal både agere på det strategiske plan og samtidig stå for den operationelle udførelse i dagligdagen, hvor du er sekretariatets kommunikationsprofil. Du får derved masser af gode faglige input fra kollegerne omkring dig; ligesom du skal samarbejde og udvikle kommunikationen sammen med kommunikationskolleger i Borgmesterens Afdeling, Teknik og Miljø og Kultur og Borgerservice. Kommunikation i Borgmesterens Afdeling og Kongelundens Sekretariat samarbejder tæt om kommunikations- og presseopgaverne vedrørende Kongelunden og bor dør om dør på Rådhuset. Du vil derfor referere til kommunikationschefen i Borgmesterens Afdeling, men dine daglige opgaver vil blive defineret i samarbejde med ledelsen i Kongelundens Sekretariat.

Inddragelse af aarhusianerne er en vigtig del af projektet, og udvikling af forskellige koncepter for borgerinddragelse vil også være en del af jobbet.

Hvem er du?
Vi forestiller os, at du har en kommunikationsfaglig uddannelse som fx journalist eller cand. comm., men der kan være flere forskellige uddannelsesmæssige indgange til jobbet. Det vigtigste er, at du har flere års erfaring og resultater fra en lignende kommunikationsstilling og gerne fra en politisk styret organisation.

Som kommunikationskonsulent er du:

  • En kreativ kommunikatør, der kan spotte de gode historier og formidle dem til omverden på passende kanaler
  • Hurtig og korrekt på tasterne, så du nemt favner både at forfatte et kort opslag på 280 tegn og en længere pressemeddelelse, hvor tungt ingeniørteknisk stof skal omskrives til noget, alle kan forstå
  • Rutineret i at drifte og udvikle en virksomheds eller organisations sociale medier – Facebook, Instagram, LinkedIn og Twitter, så budskaberne når bredt ud
  • Erfaren i at lave godt indhold og informationsarkitektur til en hjemmeside, så både mennesker og søgemaskiner får det, de kommer efter
  • Initiativtager med veludviklet fornemmelse for balancerne for navigation i kommunikationen i et politisk miljø
  • Er vedholdende, fokuseret og har overskud på humørkontoen

Det gør bestemt heller ikke noget, hvis du: 

  • Har erfaring med byudvikling eller store anlægsprojekter
  • Kan holde hovedet koldt, når debatten raser og forskellige parter med hver deres synspunkter og dagsordener melder sig på banen  
  • Har grafisk flair og måske endda kan producere og klippe små videoer til sociale medier

Løn og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst. Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af dine kvalifikationer.

Det ugentlige timetal er på 37 timer og arbejdsstedet er Aarhus Rådhus, hvor du kommer til at sidde sammen med 7 engagerede kolleger inkl. en studentermedhjælper i Kongelundens Sekretariat samt en lang række øvrige vigtige samarbejdspartnere.

Der er tale om en tidsbegrænset stilling, der løber indtil projektets afslutning den 31. december 2025 til besættelse snarest muligt.

Hvis du vil vide mere
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Kommunikations- og pressechef Niels Buch Johannsen i Borgmesterens Afdeling på mobil 5157 6716 eller daglig koordinator i Kongelundens Sekretariat Hanne Storvang på 5157 5075.

Du kan også læse mere om Kongelunden på kongelunden.aarhus.dk.

Ansøgning

Ansøgningsfrist: tirsdag den 25. maj 2021

Vi forventer, at 1. samtale finder sted tirsdag den 1. juni 2021 og evt. 2. samtale mandag den 7. juni 2021. Anden samtale kommer til at indeholde en case, som du skal forberede inden samtalen – og en case, som du skal lave på dagen.