Byens fodboldstadion ligger smukt og centralt placeret for enden af Stadion Allé og bagved den historiske, røde hovedbygning med en søjlehal som indgang til de to stadionhaller. En placering, der både forpligter og udfordrer, når ambitionen er at skabe et fodboldstadion med format og for fremtiden.

Internationale eksperter og referencer

Et hold af internationale stadioneksperter er derfor hyret ind til at rådgive om udformningen af det nye fodboldstadion. Her er publikumsoplevelsen i højsædet, når krav til tribuner, siddepladser, fanzoner, salgsboder, lys, lyd og andre vigtige forhold skal beskrives til konkurrenceprogrammet.

Referencerne kommer fra en lang række nyere europæiske fodboldstadions og selvfølgelig fra dialog med AGF Fodbold, fans og andre interesserede borgere. Det er et ønske at skabe et stadion, der både giver en god oplevelse til de mange nuværende fans, men også kan tiltrække flere og andre tilskuere. Derfor bliver også fx børn og unge spurgt til, hvad en god stadionoplevelse vil være for dem. Samtidig er ønsket et stadion, hvis fysik ikke vender ryggen til sine omgivelser, men i stedet åbner op og inviterer indenfor.

Det endelige design af stadion bliver valgt i en arkitekt- og projektkonkurrence, der efter planen bliver udbudt ved årsskiftet 2021/2022. Efter planen kan der fløjtes til kamp på det nye stadion i løbet af 2026, men den endelige og detaljerede tidsplan bliver først udarbejdet på et senere tidspunkt. Den vil også vise, om byens hold i en periode skal spille sine hjemmekampe et andet sted.

Bæredygtige og samlede løsninger

Det er besluttet at flytte den atletikbane, der i dag ligger rundt om grønsværen, til en anden placering. Det sker blandt andet for at skabe en bedre og mere intim fodboldoplevelse med publikum tættere på banen. Hvor atletikken og andre idrætsgrene og aktører, der måtte blive berørt, i stedet bliver placeret, skal tænkes ind i den udviklingsplan, der bliver udarbejdet som en samlet plan for hele Kongelundens område. Det er desuden en ambition at bygge og nedbryde så bæredygtigt som muligt.

Du kan være med

Hvis du har input til den gode stadionoplevelse, eller til hvordan stadion skal indrettes, så kan du bidrage på workshops, til borgermøder eller gennem vores idébank, som du alt sammen kan læse mere om her.

Aktuelt kan interesserede arkitektvirksomheder byde på at blive prækvalificeret til at tegne nyt stadion: