Bag om projektet
Sådan bliver visionen til virkelighed, og derfor hedder det Kongelunden.
Kæmpedonation realiserer projektet
Store projekter koster mange penge at realisere.
Til at realisere visionerne om Kongelunden har Aarhus fået tilsagn om en donation fra Salling Fondene og Lind Invest på i alt 500 millioner kroner. Det er en kæmpe gave til byen, der gør det muligt for Aarhus Kommune at tage arbejdshandskerne på.
Donationerne sikrer, at visionen om at forene byens puls og naturens rolige atmosfære kan realiseres. Helt konkret medfører det muligheden for byggeriet af et nyt og moderne fodboldstadion til De hviie.
Hvorfor hedder det Kongelunden?
Vision Kongelunden blev præsenteret på et pressemøde i december 2019, hvor også betegnelsen "Kongelunden" blev brugt første gang. Visionen er besluttet af Aarhus byråd den 11. marts 2020.
Navnet "Kongelunden" er inspireret af ordet Lund, som betyder et lille skovområde. Navnet er afledt af, at Kongevejen løber tværs gennem hele området, som støder op til Kongsvang. Navnet har også tråde bagud i tiden til anlæggelsen af Marselisborg Slot og Aarhus Idrætspark, hvor Kong Christian den X. var en afgørende person.
"Kongelunden" er valgt som projektnavn ud fra et behov for at have en fællesbetegnelse for det samlede projektområde og træder ikke i stedet for de enkelte, kendte lokaltioner som fx Marselisborg Skovene, Mindeparken, Forstbotanisk Have osv.
Det er for nuværende ikke besluttet, om området fortsat skal have en fællesbetegnelse på sigt efter projektfasen - og om det navn i givet fald skal være Kongelunden.
Det er før set, at projekter har fået et andet permanent navn end det oprindelige projektnavn. Eksempelvis hed DOKK1 i projektfasen "Urban Media Space", og Aarhus Ø hed "De Bynære Havnearealer".