Gå til hovedindhold

Ole Rømer-Observatoriet og Scienceparken

I årets mørke tid kan du bestille forevisninger på Ole Rømer-Observatoriet og opleve en fantastisk stemningsfyldt aften i det fredede og nyrenoverede observatorium i Aarhus.

 • Læs op

Indhold

  Slå vejen forbi Ole Rømer-Observatoriet og Scienceparken og opdag en for mange skjult lille perle i Kongelunden, omgivet af høje træer, der skærmer for byens sitrende lys.

  Det er bestemt en gåtur værd, også i dagslys, at besøge det smukke Ole Rømer-Observatorium og beundre det mere end 100 år gamle observatorium opført i den danske Art Nouveau-periode. Observatoriet har i 2022-23 gennemgået en omfattende renovering. Den omkringliggende park er omdannet til en Sciencepark med formidling af naturvidenskabelig og astronomisk viden. I parken ligger ligeledes en række sciencehytter, hvor skoleklasser har mulighed for at overnatte.

  Er du til mørke og stjerneklar nattehimmel, så tilbyder Science Museerne, der hører under Aarhus Universitet, også astronomi- og naturvidenskabsformidling til både skoleklasser og private. Her kan du høre mere om den nyeste forskning og aktuelle astronomiske begivenheder. Og du kan komme tæt på planeter, stjerner og galakser med et kig i Danmarks største, moderne teleskoper, der er opstillet i observatoriets ene kuppel.

  Billetter kan købes via Science Museernes hjemmeside.

  Observatoriet og den tilhørende direktørbolig blev oprindelig tegnet af arkitekt Anton Rosen, der også var manden bag Den Hvide By under Landsudstillingen i 1909. Observatoriet er indviet i 1911. Ophavsmanden var tyskeren Friedrich Krüger, der i 1908 bad Aarhus Byråd om tilladelse til at flytte sit observatorium til Aarhus.

  Sidst opdateret: 10. januar 2024