Gå til hovedindhold

Byråd godkender anlægsbevilling og lejekontrakt for Nyt stadion i Aarhus

Byrådet i Aarhus satte i går to vigtige milepæle for stadionprojektet med frigivelse af anlægsmidler og godkendelse af lejeaftale med AGF.

 • Læs op

Indhold

  Et solidt flertal i Aarhus Byråd har nu frigjort de resterende anlægsmidler på 655,5 mio. kr. til at gennemføre byggeriet af et nyt fodboldstadion i Aarhus og genetablering af de tennisbaner, der er nærmeste nabo hertil.

  Samtidig godkendte byrådet den lejekontrakt mellem Aarhus Kommune og AGF, som betyder, at De Hviie også kan spille på hjemmebane for enden af Stadion Allé, når det nye stadion står klar og 30 år frem. Lejeaftalen skal dog også godkendes af Ankestyrelsen.

  Det økonomiske grundlag er hermed givet for at gennemføre byggeprojektet for det nye stadion og drifte det i fremtiden. Det nye stadion er finansieret med to generøse donationer på hver 250 mio. kr. fra Salling Fondene og Lind Invest, ligesom AGF via en forhøjet leje bidrager med 150 mio. kr. til byggeriet og cirka 29 mio. kr. for en række tilkøb.

  Nedbrydningen af den eksisterende hovedtribune er godt i gang, mens de resterende tribuner er i brug resten af 2024, hvor AGF fortsat har hjemmebane på stadion. 

  Det er muligt løbende at følge byggeprocessen på Kongelundens hjemmeside og ved at tilmelde sig Kongelundens nyhedsbrev.

  De to byrådsindstillinger er tilgængelige på Aarhus Kommunes hjemmeside.

  Sidst opdateret: 7. marts 2024