Gå til hovedindhold

Spunsarbejde ved stadion

I forbindelse med byggeriet af det nye fodboldstadion i Aarhus skal den stejle skrænt bag stadion og op mod væddeløbsbanen gøres mere stabil og sikker med en såkaldt spunsvæg. Det arbejde går nu i gang.

  • Læs op

Indhold

    Byggeriet af byens nye, smukke stadion betyder også en forbedret sikkerhed rundt om stadion. Flugt- og redningsveje bliver forbedret, så man undgår trængsel og flaskehalse. Tilgængeligheden for alle bliver også forbedret, da man fremover vil kunne færdes hele vejen rundt om det nye stadion i samme terræn-niveau.

    Skrænt skal sikres

    Også det fysiske landskab rundt om stadion med store hældninger skal sikres og stabiliseres. Det betyder bl.a., at den meget stejle skrænt op mod væddeløbsbanen bag stadion, som også indeholder en flugtvej, skal forstærkes med en såkaldt spunsvæg.

    Det arbejde går i gang den 15. august og varer frem til slutningen af september. I forbindelse med arbejdet vil der forekomme vibrationer og støj i området i perioder på hverdage mellem 08.00 og 16.00.

    Der kommer desuden en ny trappe i beton fra stadion og op til væddeløbsbanen.

    Ny beplantning

    Forud for arbejderne med ramning af spuns bliver størstedelen af beplantningen fjernet på den eksisterende skrænt. Det arbejde går i gang fra den 5. august.

    De to træer på skrænten, som i lokalplanen for nyt stadion er kategoriseret med rødmosset lav, bliver bevaret. Beplantningen på skrænten er ikke registreret som fredskov. Der vil efterfølgende blive etableret ny beplantning på skrænten.

     

    Der er blevet informeret om det forestående spunsarbejde på et informationsmøde om stadionbyggeriet den 18. juni 2024, ligesom der skriftligt er sendt varsling om spunsarbejdet ud til nærområdet.

    Sidst opdateret: 06. august 2024