Gå til hovedindhold

Statens Kunstfond støtter udvikling af kunststrategi for Kongelunden

Statens Kunstfond har fra puljen 'Kunst i det offentlige rum: kunststrategi' givet tilsagn om støtte på 50.000 kr. til udvikling af en strategi for kunst i Kongelunden.

Indhold

    I november 2023 vedtog Aarhus Byråd Udviklingsplan for Kongelunden. Med afsæt i udviklingsplanen har Kongelundens Sekretariat igangsat en proces, der skal munde ud i en kunststrategi for Kongelundens område. Aktivering af Kongelundens nuværende kunst og tilførsel er ny kunst vil være et vigtigt greb ind i ambitionerne for området – ikke mindst i Idrætsbyen.

    Kunstfaglig rådgiver glæder sig

    Kongelundens Sekretariat har truffet aftale med kunstfaglig rådgiver Jane Løvschall Dolmer, IN SITU, om at være rådgiver på formulering af kunststrategien.  Hun udtaler:

    ”Jeg glæder mig meget til processen og til samarbejdet, både med sekretariatet og de øvrige involverede aktører. Det bliver spændende at få mulighed for at bidrage med kunstfaglige input ift. Kongelunden, som er et helt fantastisk område og et projekt med kæmpe potentiale ift. kunst og kunstoplevelser. ”

    I processen får sekretariatet støtte af en tværfaglig rådgivergruppe af stærke fagligheder med interesse i Kongelunden, Aarhus og kunsten:

    Vi kommer desuden til at række ud til andre interessenter i processen. Strategien forventes at være færdig i efteråret 2024.

    Står på stærke traditioner

    Kongelunden har stærke traditioner for kunst. Området rummer adskillige inden- og udendørs kunstværker med en høj koncentration i Marselisborg slotshave. Slotshaven er åben for publikum, når den kongelige familie ikke benytter sig af slottet. Det var Kongeparret, der var initiativtagere til skulpturudstillingen Sculptures by the Sea, der med stor succes tiltrak mange besøgende til Tangkrogen, Mindeparken og kyststrækningen mod syd. Det sluttede foreløbigt med ARoS Triennal THE GARDEN i 2017.

    Sidst opdateret: 13. marts 2024