Gå til hovedindhold

Podcasts om Kongelunden

Du kan gratis lytte til gode historier om Kongelunden.

 • Læs op

Indhold

  Aarhus i Ørerne

  Tag med på en historisk byvandring i Aarhus skabt af Lydland i et samarbejde med Aarhus Stadsarkiv.

  I podcastserien Aarhus i ørerne tager Stadsarkivar Søren Bitsch Christensen lytteren med på en tur tilbage i tiden og besøger bl.a. Frederiksbjerg. I afsnittet Frederiksbjerg 2 fortælles historien om Marselisborg gods, Stadion Allé-aksen og den del af Frederiksbjerg, der glider over i Kongelunden.

  Aarhus Stadion

  Den 5. juni 1920 blev den indviet som Aarhus Idrætspark af den daværende konge, Christian 10., og siden da har den gennemgået en stor udvikling og lagt græs og planker til en masse historiske begivenheder.

  Da der i 2020 var 100-års jubilæum for Aarhus Idrætspark, og der også er stærke bevægelser for et større udviklingsprojekt af stadion og de omkringliggende områder, gav det mening at dykke ned i stadionets historie og opbygge en fortælling som kunne være frit tilgængelig for alle med interesse for området.

  Ved at dykke ned i Aarhus Stadsarkivs materialer er det på den måde lykkedes at opbygge denne fem episoder lange podcast, der kan give et lille indblik i, hvad der er foregået ude for enden af alléen, og hvad der måske kommer til at ske i den nærme fremtid.

  Værterne er Simon Isak Toet Jorsal og Lucas Enghoff Olsen. De er begge historiestuderende ved Aarhus Universitet. Serien er lavet i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv. Den er afsluttet i december 2020.

  Mediano

  Interview i Mediano med donatorerne bag Nyt Stadion i Aarhus Henrik Lind og Jens Bjerg Sørensen fra Salling Fondene samt Kongelundens Trine Berthold om motivationen for at give en gave til byen på samlet 500 mio. kr., om visionerne for det nye stadion og om, hvad Aarhus kan, når man samler alle gode kræfter.

  Det hvide snit - Stadion

  Podcastserien 'Det hvide snit' om AGF fra sportsredaktionen på Stiften har lanceret en specialudgave, der går bag om stadionprojektet og udkommer cirka en gang om måneden. 

  Du finder alle afsnit af Det hvide snit via dette link eller der, hvor du normalt hører podcast.

  Et stadion til hele Aarhus

  Podcast-afsnit fra Radio 4 om Nyt stadion i Aarhus

  Sidst opdateret: 25. april 2024