Gå til hovedindhold

Hvad er Kongelunden?

Kongelunden i Aarhus er Danmarks største storbynære rekreative område. Visionen for det store byudviklingsprojekt er, at Kongelunden skal være et samlingspunkt for alle - med plads til både ro og fordybelse under trækronerne og jubel på et helt nyt stadion.

 • Læs op

Indhold

  Velkommen i Kongelunden, byens grønne hjerte 

  Kongelunden skal være et sted for alle aarhusianere og byens gæster. Det er her, børnene skal prøve kræfter med klatrestativet og den vilde rutsjebane. Det er her, vi skal mødes til en rolig gåtur i den smukke natur. Det er her, vi skal få et sug i maven, når byens mange dygtige sportshold præsterer. Det er her, vi skal fordybe os i historien bag de smukke bygninger og skønne, grønne områder, hvor der både er plads til dyr, mennesker og planter. 

  Vision Kongelunden er et ambitiøst byudviklingsprojekt for og med aarhusianerne. Med Vision Kongelunden ønsker et samlet byråd at åbne området, skabe sammenhæng og give alle adgang til de mangfoldige muligheder, som Kongelunden byder på.

  Kongelunden i dag

  Kongelunden er det største sammenhængende storbynære, rekreative område i Danmark. Geografisk dækker Kongelunden et godt 200 hektar stort område fra Tivoli Friheden i nord til Varna og den uendelige bro i Syd – et område på størrelse med Tiergarten i Berlin. Inden for en afstand af 5 km bor der 200.000 aarhusianere.

  Kongelunden rummer flere store idrætsfaciliteter og attraktioner og ligger helt unikt i den store landskabelige sammenhæng med Aarhus Bugt og Marselisborg Skovene.

  Visionen

  Aarhus Byråd har vedtaget fem bystrategiske pejlemærker for Vision Kongelunden.

  De 5 pejlemærker:

  • Udvikle flere destinationer og potentialet som samlet attraktion
  • Et centrum for livskvalitet og store og små fællesskaber
  • En moderne ramme for events inden for sport, kultur og erhverv
  • Dedikere delområder til plads til ro, eftertanke og viden
  • Aktivere og demokratisere området

  En vigtig del af Vision Kongelunden er også opførelsen af et nyt, smukt og banebrydende fodboldstadion til Aarhus.

  Til at realisere Vision Kongelunden har Aarhus fået tilsagn om en kæmpe gave og donation fra Salling Fondene og Lind Invest på 500 millioner kroner - 250 mio. fra hver.

  Ud over disse generøse donationer, der gør projektet muligt, så har Aarhus Kommune afsat 250 mio. kr. til projektet - heraf er 50 mio. kr. dedikeret til infrastruktur.

  Sidst opdateret: 5. februar 2024