Aarhus i Ørerne

Tag med på en historisk byvandring i Aarhus skabt af Lydland i et samarbejde med Aarhus Stadsarkiv.

I podcastserien Aarhus i ørerne tager Stadsarkivar Søren Bitsch Christensen lytteren med på en tur tilbage i tiden og besøger bl.a. Frederiksbjerg. I afsnittet Frederiksbjerg 2 fortælles historien om Marselisborg gods, Stadion Allé-aksen og den del af Frederiksbjerg, der glider over i Kongelunden.

Aarhus Stadion

Den 5. juni 1920 blev den indviet som Aarhus Idrætspark af den daværende konge, Christian 10., og siden da har den gennemgået en stor udvikling og lagt græs og planker til en masse historiske begivenheder.

Da det i år, 2020, er 100-års jubilæum for Aarhus Idrætspark, og der også er stærke bevægelser for et større udviklingsprojekt af stadion og de omkringliggende områder, gav det mening at dykke ned i stadionets historie og opbygge en fortælling som kunne være frit tilgængelig for alle med interesse for området.

Ved at dykke ned i Aarhus Stadsarkivs materialer er det på den måde lykkedes at opbygge denne fem episoder lange podcast, der kan give et lille indblik i, hvad der er foregået ude for enden af alléen, og hvad der måske kommer til at ske i den nærme fremtid.

Værterne er Simon Isak Toet Jorsal og Lucas Enghoff Olsen. De er begge historiestuderende ved Aarhus Universitet. Serien er lavet i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv. Den er afsluttet i december 2020.

De fem afsnit i serien kan høres, når de udkommer ved at følge links herunder: